Ανακοίνωση: Προετοιμασία σχολείων που συμμετέχουν στο 7ο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου

27 Φεβ Ανακοίνωση: Προετοιμασία σχολείων που συμμετέχουν στο 7ο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου

Στο πλαίσιο των δράσεων προετοιμασίας της κάθε σχολικής μονάδας για τη συμμετοχή των μαθητών/τριών της στο 7ο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου σας παραθέτουμε δράσεις υποχρεωτικού αλλά και προαιρετικού χαρακτήρα που θα συμβάλλουν στην καλύτερη εκπροσώπησή σας στο φεστιβάλ, στην επικοινωνία – συνεργασία αλλά και ψυχαγωγία των ομάδων και επίσης στους εκπαιδευτικούς στόχους του φεστιβάλ.

Υποχρεωτικές:

  1. Δημιουργία βίντεο 1΄ – παρουσίαση της ραδιοφωνικής ομάδας του σχολείου για την εκδήλωση υποδοχής κατά την πρώτη ημέρα, Πέμπτη, 2/4/2020 ή προετοιμασία παρουσίασης με άλλους τρόπους (σκετσάκι, κλπ) που δεν θα ξεπερνά τα 3΄ (υπόψη κας Μαρίνας Πάλλα, mail: schoolradiofesker@gmail.com Προθεσμία: έως 20 Μαρτίου ). Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αποσταλεί ενημέρωση στο παραπάνω mail για την επιλογή του τρόπου παρουσίασης.

  2. Αποστολή ραδιοφωνικών παραγωγών που έχουν ήδη υλοποιηθεί, στο πλαίσιο του προγράμματος ραδιοφώνου του σχολείου (μέχρι 10΄) για την μαραθώνια ραδιοφωνική εκπομπή ή/και δεύτερη εκπομπή (έως 5΄) σε περίπτωση που το σχολείο θα επισκεφθεί το ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ ή άλλους τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς στην Κέρκυρα (υπ. Κώστας Αλεξίου, mail: kostasalexiou@gmail.com , έως 20 Μαρτίου )

  3. Προετοιμασία ή/και εκ των προτέρων αποστολή υλικού για την παρουσίαση του σχολείου στο χώρο έκθεσης του Φεστιβάλ (αφίσα/ες ραδιοφωνικής ομάδας, μαθητικά έργα, παρουσίαση του τόπου του σχολείου μέσω φυλλαδίων ή οπτικών εργασιών των μαθητών/τριών κ.ά.). [υπ΄όψη κας Αρετής Γαλάνη, mail: schoolradiofesker@gmail.com Προθεσμία: έως 15 Μαρτίου]. Διεύθυνση ταχυδρομικής αποστολής : ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ – 1ο ΠΕΚΕΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ . Αλυκές Ποταμού, Τ.Κ. 49100 Κέρκυρα, υπόψη Ρίτας Γαλάνη

[ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στο πλαίσιο της έκθεσης στον κεντρικό χώρο του φεστιβάλ (Δημοτικό Θέατρο) θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός αφίσας των ραδιοφωνικών ομάδων, με τη χρήση πολύχρωμων αυτοκόλλητων].

  1. Πρόσκληση για ορισμό των «δημοσιογράφων» των σχολείων (2-3 μέλη) για διαμόρφωση ραδιοφωνικών ομάδων κάλυψης του φεστιβάλ: οι συγκεκριμένοι μαθητές /τριες θα μπορούν να συγκεντρώσουν υλικό για ραδιοφωνικές παρουσιάσεις δράσεων του φεστιβάλ για λογαριασμό το σχολείου τους ή/και για να μοιραστούν την εμπειρία τους σχετικά με την ενασχόλησή τους με το ραδιόφωνο, τις δράσεις που παρακολούθησε η ομάδα τους ή θα παρακολουθήσει, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, όταν θα συνομιλήσουν με τους Κερκυραίους μαθητές/τριες στη ζωντανή μαραθώνια ραδιοφωνική εκπομπή (αποστολή στο email schoolradiofesker@gmail.com των ονοματεπωνύμων των μαθητών/τριών – δημοσιογράφων οι οποίοι με αυτή την ιδιότητα θα μιλήσουν ζωντανά και στη μαραθώνια ραδιοφωνική εκπομπή).

  2. Διασφάλιση εντύπου γονικής συγκατάθεσης χρήσης φωτογραφιών και βίντεο των εκδηλώσεων/δράσεων του φεστιβάλ, τόσο κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ όσο και στη σελίδα του European School Radio. Τα έντυπα που συγκεντρώνονται παραμένουν στη σχολική μονάδα. Ο υπεύθυνος της ραδιοφωνικής ομάδας αποστέλλει βεβαίωση στη διοργάνωση του φεστιβάλ ότι έχει διασφαλιστεί η γονική συγκατάθεση για όλους τους συμμετέχοντες/ουσες μαθητές/τριες στο 7ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου (το έντυπο επισυνάπτεται. Mail αποστολής: schoolradiofesker@gmail.com έως 20 Μαρτίου 2020 υπόψη κας Έφης Πανταζή)

Προαιρετικές:

1. Πρόσκληση για ζωντανές μουσικές παρουσιάσεις, λχ τραγούδι «καν’ το ν’ ακουστεί 2020» ή άλλα (αφορά σε νέες προτάσεις, εκτός των σχολείων που ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον μέσω της φόρμας ). Υπόψη κου Νίκου Παπαθανασίου, mail αποστολής: schoolradiofesker@gmail.com έως 3 Μαρτίου 2020). Μόνο για τα μουσικά σχολεία, υπεύθυνος επικοινωνίας: ο κος Ανδρέας Καλογεράς στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση.

2. Οπτικό υλικό που θα μπορεί να προβάλλεται στις οθόνες/προβολές του φεστιβάλ (φωτογραφίες/βίντεο), από τις δράσεις της ραδιοφωνικής ομάδας, κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων κ.λ.π. (υπόψη κου Δημήτρη Μπεσίρη, schoolradiofesker@gmail.com)

3. Πρόσκληση για συμμετοχή και προετοιμασία για το εργαστήριο Radio Art & Jingle Ιονίου Πανεπιστημίου (εκτενής ενημέρωση στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ. Υπ επικοινωνίας: Γαλανόπουλος Σπύρος, esradctu20@gmail.com )

4. Πρόσκληση για συμμετοχή στη δράση: «Χαρίζω τη φωνή μου, διαβάζω και ηχογραφώ ποίηση και λογοτεχνία». Πρόκειται για λογοτεχνική ραδιοφωνική αφήγηση (ποιήματος, πεζού ή θεατρικού λογοτεχνικού κειμένου) διάρκειας μερικών δευτερολέπτων έως 3΄. Η ηχογράφηση θα πρέπει να περιλαμβάνει ενημερωτικό πρόλογο, 1-3 γραμμών, ειδικά όταν πρόκειται για απόσπασμα (συγγραφέας, ποιητής, ποιο είναι το ευρύτερο έργο). Προαιρετικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί μουσική υπόκρουση. Τις ηχογραφήσεις που θα προκύψουν θα τις μεταφορτώσετε στο European School Radio (europeanschoolradio.eu) επιλέγοντας ως τύπο παραγωγής: “Χαρίζω τη φωνή μου, διαβάζω ποίηση και λογοτεχνίακαι θα είναι διαθέσιμες για μελλοντική χρήση στο πρόγραμμα του ραδιοφώνου και στο αρχείο εκπομπών του σχολείου σας. (περισσότερες πληροφορίες στον σύνδεσμο http://europeanschoolradio.eu/el/εγχειρίδια-οδηγιών-χρήστη και στο mail europeanschoolradio.info@gmail.com )

5. Πρόσκληση για συμμετοχή σε διαγωνισμό Radio Dj contest για την ώρα της δεξίωσης, Παρασκευή, 3/4/2020 (αποστολή ονοματεπωνύμων των μαθητών-“Radio Djs” υπόψη κου Δημήτρη Μπεσίρη schoolradiofesker@gmail.com

6. Πρόσκληση συμμετοχής στις διαδικτυακή έναρξη της δράσης «Κυνήγι του θησαυρού» (πληροφορίες: Κώστας Κωστάλης, Χριστίνα Ηλιούδη, cilioudi@gmail.com). Για τη μέρα έναρξης θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση στη σελίδα του φεστιβάλ καθώς και οδηγίες συμμετοχής

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι αποστολές υλικού που θα πραγματοποιούνται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: schoolradiofesker@gmail.com θα πρέπει να αναφέρουν στον τίτλο:

ΥΠΟΨΗ ……………………………..(όνομα υπευθύνου παραλαβής)_το θέμα της δράσης_όνομα σχολείου

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Download (PDF, 124KB)

Download (PDF, 40KB)