Σας καλωσορίζουμε στο 7ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου

12 Μαρ Σας καλωσορίζουμε στο 7ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου

Αγαπητοί μαθητές, αγαπητές μαθήτριες και συνοδοί,

Σας καλωσορίζουμε στο 7ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου στην όμορφη Ζάκυνθο. Είμαστε ενθουσιασμένοι που το νησί μας φέτος φιλοξενεί το φεστιβάλ και έχουμε ετοιμάσει μία σειρά από εκδηλώσεις, δράσεις και εργαστήρια, τα οποία θα μας δώσουν την ευκαιρία να γνωριστούμε, να αλληλεπιδράσουμε, να διασκεδάσουμε και να δημιουργήσουμε όμορφες εμπειρίες. 

Στο site του Φεστιβάλ European School Radio έχει αναρτηθεί το πρόγραμμα του φεστιβάλ, όπου θα παρακολουθείτε πώς διαμορφώνεται το τριήμερο των εκδηλώσεων και θα δηλώνετε συμμετοχή σε αυτές. Επιπλέον, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το φεστιβάλ, κάθε αποστολή θα ετοιμάσει:

1) Βίντεο διάρκειας το πολύ ένα λεπτό, που θα προβληθεί στην έναρξη του φεστιβάλ. Το βιντεάκι αυτό, με παιχνιδιάρικη διάθεση, θα παρουσιάζει την αποστολή και τι σημαίνει το ραδιόφωνο για εσάς. Το βίντεο πρέπει να σταλεί εκ των προτέρων μέχρι τις 10 Απριλίου (μέσω WeTransfer, Google Drive κλπ) στο fest@europeanschoolradio.eu. Θα πρέπει, επίσης, να το έχετε μαζί σας σε usb stick.

2) Αφίσα ραδιοφωνικής ομάδας, σχεδιασμένη σε πόστερ διαστάσεων 60×80  που θα κολληθεί στο stand του περιπτέρου του σχολείου. Η αφίσα θα προωθεί τη ραδιοφωνική δράση των μαθητών/τριών σας, θα αναγράφει με μεγάλα γράμματα το όνομα του σχολείου και μπορεί να περιέχει τίτλους εκπομπών, εικόνες από αφίσες εκπομπών κ.α.

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ

3) Ηχογραφήσεις διάρκειας μερικών δευτερολέπτων έως 2΄ με τίτλο: «Χαρίζω τη φωνή μου, διαβάζω και ηχογραφώ ποίηση και λογοτεχνία (Σολωμός κλπ)» 

4) Ζωντανή εκτέλεση τραγουδιών από Μαθητικό Μουσικό Σύνολο ομάδας, για το πρωί της Παρασκευής στη μουσική σκηνή (Θα ανακοινωθεί η δήλωση συμμετοχής στην ιστοσελίδα)

5)Παρουσίαση 10λεπτου μουσικού προγράμματος DJ ανά σχολείο για το ραδιοφωνικό πάρτι της Παρασκευής σε USB stick. 

Θα βρισκόμαστε σε επαφή για οτιδήποτε απορίες προκύψουν. Με πολλή χαρά σας περιμένουμε στο νησί μας και υποσχόμαστε να είναι μια συναρπαστική γιορτή για όλους μας. 

Φιλικά, 

Κλαίρη Σηφάκη 

(Υπεύθυνη Επικοινωνίας από τη Δ.Δ.Ε Ζακύνθου)