6ο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου | Μην το αγαπήσεις γιατί θα πληγωθείς
33131
post-template-default,single,single-post,postid-33131,single-format-standard,ajax_updown,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,overlapping_content,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-9.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-42712
 

29 Μαρ Μην το αγαπήσεις γιατί θα πληγωθείς

«Γεννήθηκε φυσιολογικά, ο γιατρός μόλις το είδε το μωρό κατάλαβε. Μας είπε ότι έχει πρόβλημα.  Είχε σύνδρομο Down. Μετά κατάλαβαν ότι είχε κι άλλο πρόβλημα πιο σοβαρό. Αν ήταν φυσιολογικό, θα έκαναν επέμβαση οι πιθανότητες 50 -50.  Δεν ήταν όμως!!! Άρα όσο πάει…«Αυτά τα παιδιά ζούνε 3 μήνες, 1 χρόνο το πολύ.  Μην δεθείς μαζί του γιατί θα το χάσεις.» Λόγια σκληρά να τα ακούσει μια μάνα, ένας γονιός.

Αρχίζει ένας αγώνας από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο από το ένα ιατρικό συμβούλιο στο άλλο. Το παιδί μεγαλώνει.  Η επιστήμη ψυχρή και λογική.

«Στον ένα χρόνο μου είπαν, μέχρι πέντε χρονών θα πάει το πολύ. Μην το αγαπήσεις γιατί θα πληγωθείς»

Ποιος μπορεί να βάλει φρένο στην αγάπη, και μάλιστα στην αγάπη του γονιού για το παιδί του; Ο πατέρας ξέχασε τα προγνωστικά το λάτρεψε το παιδί.  Έπαιζε μαζί του, και του έδωσε αυτή την ικανότητα να επικοινωνεί ακόμα και αν οι λέξεις ήταν δύσκολες.

Τα χρόνια πέρασαν…Πως έγινε κι έζησε, απορούν οι γιατροί, ποια δύναμη το κρατάει στη ζωή;  Ένας μόνο γιατρός αναγνωρίζει ανάμεσα στα επιστημονικά πορίσματα, την δύναμη που έχει η αγάπη της μάνας της. «Εσύ από την πολύ αγάπη το κράτησες στη ζωή. Η φύση συμβιβάστηκε με το πρόβλημα και έμαθε να λειτουργεί μ αυτό».

Το παιδί μου περπάτησε 3 χρονών και είχα τόση χαρά που άρχισα να τσιρίζω, λες και κέρδισα τον πρώτο αριθμό του λαχείου!!!»

Ελευθερία: «Είμαστε το  Ράδιο ΕΕΕΕΚ, έχουμε ξανακάνει το ράδιο,  γνωρίζουμε κι άλλους ανθρώπους μαθαίνουμε απ’ αυτούς πάρα πολλά και τα κρατάμε, αλλά και δίνουμε παίρνουμε πολύ ενέργεια, δίνουμε συμβουλές πως μπορούν να έρχονται κοντά μας»

Η Δέσποινα το πιο αγαπητό μέλος της ομάδας του ΡΑΔΙΟ ΕΕΕΕΚ.  Όπως μας λέει η Ελευθερία: «Η Δέσποινα, εξελίσσεται απ΄ αυτό που κάνουμε, κι εμείς χαιρόμαστε γιατί όταν την βλέπουμε ευτυχισμένη μ αυτό που κάνει, κι εμείς νοιώθουμε ευτυχισμένοι, γιατί είναι μαζί μας.   Είναι ένα κομμάτι που στην ομάδα μας κάνει χαρούμενες».

Δέσποινα: Αδιο εε.κ  (Ράδιο ΕΕΕΕΚ) είναι τέλειο. Πα..α πολύ απαπάω (Πάρα πολύ τα’ αγαπάω). Τα κορίτσια παλα πολύ καλοι πεναμε τελεια (περνάμε τέλεια). Μας ακούει η μαμα χεετε παα ποολυ (χαίρεται πάρα πολύ) είναι τέλεια η μαμά.

Έχει δύναμη ο λόγος της Δέσποινας, κι ας μην είναι άρτιος, κι ας δυσκολεύεσαι να τον καταλάβεις.  Όλη η ομάδα είναι εκεί για να υποστηρίξουμε αυτά που λέει.

Ελευθερία: «Για την Δέσποινα, η μητέρα της ο πατέρας της και τα αδέλφια της της δίνουν πολλά. Παίρνει πάρα πολλά.  Μέσα της έχει μια χαρά, μια ελπίδα, που αυτή την βγάζει και μας αρέσει. Είναι ένα συναίσθημα που δίνει στον κόσμο αυτά που συμβαίνουν είναι καθημερινά. Αυτό που σου βγάζει είναι να μην κάθεσαι κι ασχολείσαι πάρα πολύ, αυτό που νοιώθεις. Σου βγάζει αισθήματα (όταν την ακούς στο ραδιόφωνο) που δεν μπορείς να βγάζεις αλλού».

Η μαμά της την αγάπησε όπως είναι έτσι γιατί τα παιδιά που γεννιούνται έχουνε χαρίσματα που σου δίνουν ενέργεια σου δίνουν χαρά σου δίνουν ελπίδα για τη ζωή σου για το μετά.   Γιατί  μας δίνουν αγάπη,  και που γεννήθηκε έτσι η Δ είναι ένα παιδί που έχει χαρίσματα άμα δε ζούσε θα ήταν άσχημο.  Ένα παιδί πρέπει να γεννηθεί.    Aυτό το παιδί στη ζωή της θα τα πάει πολύ καλά, γιατί είναι πολύ γλυκό κορίτσι και η μητέρα της την αγαπάει τόσο πολύ, που στη ζωή της θα τα πάει πολύ καλά»

Δέσποινα: «Τη μαμά απαπάω πάλα πολύ, απαπαει παα πολύ».

Ελευθερία: Ακούνε τις εκπομπές μας, θα λένε τι ωραία πράγματα που λένε! Μπορούμε μια στιγμή να μπούμε στη θέση τους. Πως νοιώθουμε εμείς που τους ακούμε; Αυτά που λέμε; Μπορούν να μπουν στη θέση μας; Θα μπορέσει κάποιος να δει πως νοιώθουμε εμείς μέσα στην εκπομπή;

Ποιος είναι ο ήρωας της ιστορίας μας θα το κρίνετε εσείς. Εμείς μέσα από το ραδιόφωνο καταθέτουμε την ψυχή μας για να πλησιάσουμε τον άνθρωπο.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.