6ο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου | Δελτίο Τύπου της Τελετής Βράβευσης του Μαθητικού Διαγωνισμού “Κάν’ το ν’ ακουστεί 2019”
36069
post-template-default,single,single-post,postid-36069,single-format-standard,ajax_updown,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,overlapping_content,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-9.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-42712
 

14 Απρ Δελτίο Τύπου της Τελετής Βράβευσης του Μαθητικού Διαγωνισμού “Κάν’ το ν’ ακουστεί 2019”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΕΛΕΤΗΣ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ & ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ  “ΚΑΝ’ ΤΟ Ν’ ΑΚΟΥΣΤΕΙ 2019”

Η Τελετή Βράβευσης 2019

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο Μαθητικός Διαγωνισμός Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού “Κάν’ το ν’ ακουστεί 2019” με την Τελετή Βράβευσης στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019 στον Βόλο Θεσσαλίας, στο πλαίσιο δράσεων του 6ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου. Ο Διαγωνισμός συνδιοργανώνεται κάθε χρόνο με την Επιστημονική Εταιρεία European School Radio, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του ΥΠ.Π.Ε.Θ και το Παιδαγωγικό  Ινστιτούτο Κύπρου. Η Τελετή υποστηρίχθηκε από το 1ο Ε.Κ. Βόλου και το 7ο Γυμνάσιο Βόλου. Το European School Radio, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου και το ΕΚΟΜΕ χορήγησαν τα δώρα του Διαγωνισμού.

Την Tελετή παρακολούθησαν οι  μαθητές και εκπαιδευτικοί από την Ελλάδα και την Κύπρο, που έλαβαν μέρος στις δράσεις του τριήμερου 6ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου. Η έναρξη έγινε με τους χαιρετισμούς των συνδιοργανωτών του Διαγωνισμού, της κ. Άννας Τσιάρτα- Λειτουργού Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου, της κ. Ευτυχίας Τούλιου- Προέδρου Επιστημονικής Εταιρείας European School Radio και με βίντεο προβλήθηκε ο χαιρετισμός της κ. Σοφίας Παπαδημητρίου- Προϊστάμενης Τμήματος Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων ΥΠ.Π.Ε.Θ.. Επίσης, τίμησαν με την παρουσία τους φορείς της εκπαιδευτικής ηγεσίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης της Μαγνησίας, οι οποίοι χαιρέτησαν την εκδήλωση και έκαναν απονομές.

Οι συμμετοχές που υποβλήθηκαν στον Διαγωνισμό τη φετινή χρονιά ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο και έφτασαν τις 220. Η μεγάλη απήχηση στους νέους παραγωγούς, για τη δημιουργία πρωτότυπου ραδιοφωνικού και μουσικού υλικού με θέμα “Η φωνή μας, ασπίδα στα λόγια του μίσους” συγκίνησε  τα μέλη των Κριτικών Επιτροπών, που αξιολόγησαν με ιδιαίτερη ευαισθησία όλες τις μαθητικές δημιουργίες και ξεχώρισαν με μεγάλη δυσκολία τους νικητές της βραδιάς.

Στην Τελετή είχαν καλεστεί τα μέλη των Κριτικών Επιτροπών που αξιολόγησαν τα έργα και έκαναν απονομές. Για τα τραγούδια απονομές έκαναν ο κ. Μανώλης Φάμελλος και ο κ. Νίκος Ζιώγαλας. Για τα ραδιοφωνικά μηνύματα απονομές έκαναν ο κ. Γιώργος Μόσχος, κ. Νίκος Καμήλος, κ. Αριστέα Πρωτονοταρίου, κ. Βασιλική Σαραντοπούλου και η κ. Άννα Τσιάρτα.

Οι Κριτικές Επιτροπές απένειμαν βραβεία και διακρίσεις ανά κατηγορία συμμετοχής και ανά επίπεδο σχολείου, δηλαδή σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια. Συνολικά 18 σχολεία από την Ελλάδα και την Κύπρου παρέλαβαν τα 8 πρώτα βραβεία και 8 Διακρίσεις των Κριτών, ενώ δόθηκαν και 2 βραβεία Ακροατών- ένα για τα τραγούδια και ένα για τα μηνύματα.

Συγχαίρουμε ιδιαιτέρως όλα τα σχολεία που συμμετείχαν, επιβραβεύουμε τις προσπάθειες όλων των μαθητών και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά!

Αναλυτικά, τα βραβεία και οι διακρίσεις που απονεμήθηκαν ανά κατηγορία είναι:

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ  “ΚΑΝ’ ΤΟ Ν’ ΑΚΟΥΣΤΕΙ 2019”

Βραβείο Λυκείου115Παγκύπριο ΓυμνάσιοΤο Τέρας

 

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ
Βραβείο Νηπιαγωγείου 4 12ο Νηπιαγωγείο Βέροιας Καν’ το ν’ ακουστεί 2019
Βραβείο Δημοτικού 34 9ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Δημητρίου Αττικής Ένας καλός λόγος αρκεί
Βραβείο Γυμνασίου 79 4ο Γυμνάσιο Κέρκυρας Θέλω να Πετάξω
Βραβείο Λυκείου 115 Παγκύπριο Γυμνάσιο Το Τέρας
Βραβείο Ακροατών 85 Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο Αιγάλεω “Πεντάμορφοι” και “Τέρατα”
Διάκριση Νηπιαγωγείου 2 Junior Academy Χερρονάσιος Σχολή …Αλέξη, μη φοβάσαι..!
Διάκριση Δημοτικού 8 19ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας Λόγια Μίσους vs Λόγια Αγάπης
Διάκριση Δημοτικού 19 15ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου Κάτω από την ομπρέλα της αγάπης…
Διάκριση Γυμνασίου 96 Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο Ρόδου Υψώνω την ασπίδα μου στο σκοτάδι και φέρνω το φως
Διάκριση Λυκείου 52 Ενιαίο Λύκειο Φουρφουρά Η φωνή μας ασπίδα στα λόγια του μίσους
ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
Βραβείο Νηπιαγωγείου 1 1ο Νηπιαγωγείο Μουρικίου Κολοκύθα
Βραβείο Δημοτικού 17 Δημοτικό Σχολείο Λυμπιών Έναστρος Ουρανός
Βραβείο Γυμνασίου 53 Γυμνάσιο Ιωλκού Μαγνησίας Πορεία προς την Ειρήνη
Βραβείο Λυκείου 94 4ο Γενικό Λύκειο Κέρκυρας Ελπίδα
Βραβείο Ακροατών 44 38ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου Κάν’ το ν’ ακουστεί
Διάκριση Ερμηνείας 87 Γυμνάσιο Πλατυκάμπου Λάρισας try
Διάκριση Στίχου 6 10ο Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου Όνειρα Φτερά
Διάκριση Ειδικού Σχολείου 18 Δημοτικό Σχολείο Τυφλών Θεσσαλονίκης Μαζί…για μια ωραία φιλία

Ακούστε εδώ όλα τα ραδιοφωνικά μηνύματα και τραγούδια που διακρίθηκαν

 

Ο κ. Μανώλης Φάμελλος και οι μαθητές/μαθήτριες- εκπαιδευτικοί του Νηπιαγωγείου Μουρικού που απέσπασε το 1ο Βραβείο Τραγουδιού Νηπιαγωγείου με την ΚΟΛΟΚΥΘΑ.

 

Δείτε το βίντεο της τελετής βράβευσης

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.