6ο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου | Γιώργο Κατσίποδος
33376
post-template-default,single,single-post,postid-33376,single-format-standard,ajax_updown,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,overlapping_content,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-9.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-42712
 

31 Μαρ Γιώργο Κατσίποδος

Οι  ζωγραφιές  του  κ.  Γιώργου  στους  τοίχους  των  σχολείων  της  Πάτρας,  άγγιξαν  τους  μαθητές  μας,  που  τον  επέλεξαν  ως  τον  αφανή  ήρωα  της  πόλης  μας.  Πρόκειται  για  τον  κ.  Γιώργο  Κατσίποδο,  έναν  συνταξιούχο  ελαιοχρωματιστή,  ο  οποίος  αφιλοκερδώς  δίνει  ζωή  στους  άχαρους  τοίχους  των  σχολικών  κτιρίων  σκορπίζοντας  χαμόγελα  στους  εκπαιδευτικούς  αλλά  κυρίως  στα  παιδιά  που  τα  κερδίζει  από  την  πρώτη  στιγμή  που  θα  βρεθεί  μαζί  τους.

«Αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε εδώ και χρόνια. Πήγαινα τα εγγόνια μου στο σχολείο της περιοχής μας, στο Ριγανόκαμπο και έβλεπα με πόνο ψυχής ότι ήταν σε άσχημη κατάσταση. Σε συνεννόηση με τον διευθυντή αποφάσισα να το φτιάξω. Εκεί είχαν ζωγραφίσει παλαιότερα παραστάσεις από τον μινωικό πολιτισμό, αλλά είχαν ξεθωριάσει. Εγώ λυπήθηκα να τα σβήσω και κάθισα και τα έφτιαξα όλα από την αρχή. Αυτό ήταν. Όταν ζωγράφισα το σχολείο, ο κάθε εκπαιδευτικός που ερχόταν στο σχολείο ή που δούλευε σε αυτό και έφευγε, ρωτούσε ποιος το ζωγράφισε και τους απαντούσαν, “ο παππούς ο Γιώργος”. Έτσι λοιπόν ξεκίνησα και μέχρι τώρα έχω φτιάξει 31 σχολεία. Αυτό που μου έδωσε περισσότερη δύναμη ήταν η ανταπόκριση των παιδιών, των γονέων και των εκπαιδευτικών, που μπορώ να την χαρακτηρίσω ως υπέροχη και έτσι κατάφερα να συνεχίζω μέχρι και σήμερα». λέει  χαρακτηριστικά  ο  κ.  Γιώργος.

Με αφορμή την προσφορά του στα δημοτικά σχολεία, ο  κ. Γιώργος  δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία του εθελοντισμού, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο εθελοντισμός είναι μία πρόκληση και μία εμπειρία. Και καλό είναι όλοι μας, έστω και μία φορά να ζήσουμε στη ζωή μας τον εθελοντισμό, γιατί δίνει πολύ αγάπη. Ο εθελοντής, αυτό που λαμβάνει, είναι μεγάλη συναισθηματική και ηθική ικανοποίηση γι’ αυτό που προσφέρει. Μακάρι να μπορούσε ο καθένας μας, από αυτό το λίγο που μπορεί, να το προσφέρει και τότε πιστεύω ότι η κοινωνία μας θα γίνει πολύ καλύτερη». Όπως συμπληρώνει, «νόμιζα ότι είμαι μόνος σε αυτό που κάνω, αλλά ευτυχώς δεν είναι έτσι, είμαστε πολλοί, όχι στον ίδιο κλάδο, αλλά ο καθένας εκεί που μπορεί και αυτό είναι κάτι που μου δίνει ιδιαίτερη χαρά».

Οι  ζωγραφιές  του  κ.  Γιώργου  μιλούν  από  μόνες  τους.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.