6ο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου | Ο άνθρωπος-νυχτερίδα
33353
post-template-default,single,single-post,postid-33353,single-format-standard,ajax_updown,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,overlapping_content,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-9.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-42712
 

31 Μαρ Ο άνθρωπος-νυχτερίδα

Σήμα κατατεθέν της πόλης μας, της πόλης του Κιλκίς, είναι ο Λόφος του Αγίου Γεωργίου με το ομώνυμο Σπήλαιο στους πρόποδές του. Το Σπήλαιο του Αγίου Γεωργίου κατατάσσεται στα αξιολογότερα σπήλαια της Ελλάδας και προσφέρει στον επισκέπτη του μια μοναδική εμπειρία.

Ψυχή του Σπηλαίου είναι μια χαρακτηριστική φυσιογνωμία της πόλης, ο κος Μακρίδης Βασίλης, ο οποίος έχει συνδέσει τη ζωή του με την ύπαρξη του Σπηλαίου.

Γεννημένος και μεγαλωμένος στο Κιλκίς, εξερευνούσε μόνος του, με τον μεγαλύτερο αδερφό του το Σπήλαιο και είχε έμφυτη περιέργεια για τα ευρήματα και τη διαμόρφωση του χώρου. Μετά το Λύκειο, σπουδάζει ηλεκτρολόγος-μηχανολόγος και προσλαμβάνεται από το Δήμο Κιλκίς. Σήμερα να είναι ο καλύτερος ξεναγός που θα μπορούσε να έχει το Σπήλαιο.

Διαθέτει εξαιρετική επαγγελματική επάρκεια και κατάρτιση, έχει προσωπικό ενδιαφέρον για τα σπήλαια, τη μάθηση και τον εμπλουτισμό των γνωστικών του αντικειμένων.

Στην εργασία του επιδεικνύει εξαιρετικό ενδιαφέρον και αφοσίωση. Δεν είναι λίγες οι φορές που χρειάσθηκε να παραμείνει και πέραν του ωραρίου εργασίας του χωρίς να διαμαρτυρηθεί, αντίθετα κάθε φορά που του ζητήθηκε να ξεναγήσει σε μέρες αργίας ή εορτές ανταποκρίθηκε αγόγγυστα.

Είναι άτομο που αναπτύσσει πρωτοβουλία και ενδιαφέρεται για την καλύτερη δυνατή παρουσίαση του Σπηλαίου, το οποίο επικοινωνεί και προβάλει ακόμα και μέσα από την προσωπική του σελίδα κοινωνικής δικτύωση.

Το ήθος, η προθυμία και το φιλότιμο τον χαρακτηρίζουν και ανταποκρίνεται στις ανάγκες του σπηλαίου ξεπερνώντας τα όρια των αρμοδιοτήτων του π.χ. καθαρίζει όλο των αύλειο χώρο του σπηλαίου, κάνει τακτικούς ελέγχους του ηλεκτρολογικού πίνακα και αν παρατηρήσει προβλήματα τα αποκαθιστά, αντικαθιστά καμμένους  λαμπήρες κ.α.

Έχει πολύ καλή επικοινωνία με τους συναδέλφους του, τους συμπολίτες μας και είναι αγαπητός και σύμβολο του Σπηλαίου στην πόλη του Κιλκίς. Όλοι όσοι έχουν κάποιο ερώτημα σε σχέση με το Σπήλαιο και την ιστορία του απευθύνονται στον κο Μακρίδη Βασίλη και πάντα λαμβάνουν  πλήρεις  εμπεριστατωμένες απαντήσεις.

Διαρκώς επιμορφώνεται και ενημερώνεται για το χώρο δράσης του μέσα από τη συμμετοχή του στο παράρτημα της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας στη Θεσσαλονίκη και στην ανασκαφική ομάδα της καθηγήτριας του Α.Π.Θ., Ευαγγελίας Τσουκαλά.

Ο ίδιος βρήκε περισσότερα από 300 δείγματα απολιθωμένων οστών ζώων σε πολύ καλή κατάσταση διατηρήσεως ηλικίας από 10.000 έως 100.000 χρόνων και μετά από πρόταση του το 2011, με τη συμπαράσταση της καθηγήτριας του Α.Π.Θ. Ευαγγελίας Τσουκαλά, δημιουργήθηκε μόνιμη Παλαιοντολογική Έκθεση. “Κέντρο Προβολής του Λόφου Αγίου Γεωργίου και Σπήλαιου Κιλκις” Η Παλαιοντολογική Έκθεση λειτουργεί τον 2ο όροφο του δημοτικού αναψυκτήριου,είναι δίγλωσση, με εξαιρετικό σχεδιασμό και γραφικές αναπαραστάσεις που αποδίδουν το παρελθόν με απλό και ελκυστικό τρόπο.

Οι πολλές διακρίσεις που έχει λάβει ο κος Μακρίδης Βασίλης καταδεικνύουν για πολλοστή φορά το ενδιαφέρον και την ενασχόλησή του με το Σπήλαιο και οτιδήποτε το αφορά (από τον Πρύτανη του Α.Π.Θ., βραβείο Guinnes World Records για την ανακάλυψη των μεγαλύτερων χαυλιόδοντων στον κόσμο, για το οποίο διακρίθηκε και ως Επίτιμος Δημότης Γρεβενών, βραβεύσεις και διακρίσεις από τους Δήμους Γρεβενών, Πωγωνίου Ιωαννίνων, Ηρεκλεωτών Γρεβενών, Σιδηροκάστρου Σερρών, Αριδαίας Πέλλας, από τη Νομαρχία Γρεβενών και το Δήμο Κιλκίς). Μάλιστα, προτάθηκε και έτρεξε ως Λαμπαδηδρόμος κατά την Ολυμπιάδα της Αθήνας το 2004.

Πέρα από αυτά, ο κος Μακρίδης Βασίλης, με περισσή προθυμία ανταποκρίνεται όποτε του ζητηθεί στις ανάγκες ξενάγησης και του Λαογραφικού Μουσείου του Δήμου Κιλκίς, το οποίο τα τελευταία χρόνια είναι αστελέχωτο και ανοίγει μόνο κατόπιν συγκεκριμένων ραντεβού. Αφού φρόντισε ο ίδιος προσωπικά να ενημερωθεί για τα εκθέματα, το Μουσείο και την ιστορία του, ξεναγεί με επιτυχία τους επισκέπτες.

Αποτελεί πρότυπο υπαλλήλου και παράδειγμα προς μίμηση.

Θα τον δείτε να κυκλοφορεί συχνά με το λογότυπο, μασκότ των σπηλαίων στο κεφάλι, τη νυχτερίδα!

Για τη συνέντευξη εργάστηκαν οι μαθητές του Α3 του 1ο ΓΕ.Λ. Κιλκίς:

  • Δελήπαλτα Σταυρούλα
  • Θεογιάννης Βασίλειος
  • Κατσάρας Κωνσταντίνος

με την καθοδήγησης της κας Ζαβρακίδου Σοφίας.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.