6ο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου | 4ο Γυμνάσιο Κέρκυρας – Το όνειρο του Μάρκου
36805
post-template-default,single,single-post,postid-36805,single-format-standard,ajax_updown,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,overlapping_content,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-9.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-42712
 

14 Απρ 4ο Γυμνάσιο Κέρκυρας – Το όνειρο του Μάρκου

Λευθεριώτης Μάριος, Β,  τάξη

 

Στην εποχή μας πολλές οικογένειες αντιμετώπιζουν δυσκολίες και οικονομικά προβλήματα. Μία από αυτές είναι και η οικογένεια του Μάρκου. Ο Μάρκος είναι ένας δεκαέξαχρονος έφηβος με πολλά όνειρα και προσδοκίες.

Πριν τρεις μήνες είχε τα γενέθλιά του, όμως οι γονείς του δεν μπορούσαν να του πάρουν ένα ακριβό δώρο και έτσι του αγόρασαν ένα φθηνό ραδιόφωνο. Στην αρχή δεν το χρησιμοποιούσε συχνά αλλά αργότερα ξεκίνησε να ακούει μουσική. Ύστερα ανακάλυψε ότι του προκαλούν μεγάλο ενδιαφέρον οι εκπομπές με συνεντεύξεις διάσημων ανθρώπων. Τον εξέπληξε συγκεκριμένα μια συνέντευξη του διάσημου φυσικού Δημήτρη Νανόπουλου. Του έκανε εντύπωση πόσο πειστικά προσπαθούσε ο επιστήμονας να ενθαρρύνει τα νέα παιδιά να ακολουθήσουν τον τομέα αυτό. Ο Μάρκος ένιωθε επηρεασμένος από αυτά που άκουσε και συνειδητοποίησε πόση δύναμη έχει το ραδιόφωνο ως μέσο πληροφόρησης. Το ραδιόφωνο έγινε ο καλύτερός του φίλος. Περνούσε ώρες ατελείωτες ακούγοντας διάφορα. Γι’ αυτόν το ραδιόφωνο αποδείχτηκε κάτι μαγικό και πολύτιμο, τον συντρόφευε.

Ως έφηβος είχε και ανησυχίες σχετικά με το επάγγελμα που θα ακολουθούσε. Οι γονείς του τον πίεζαν να γίνει φυσικός, γιατί το θεωρούσαν σίγουρο επάγγελμα και ακριβοπληρωμένο. Ο ίδιος όμως δεν ήταν βέβαιος ότι αυτό ήταν που ήθελε.

Ένα βράδυ, καθώς άκουγε μουσική και άλλαζε συχνότητες, παρατήρησε στο πλάι της ραδιοφωνικής του συσκευής ένα στρογγυλό μικρό κουμπί. Αναρωτήθηκε αμέσως σε τι χρησιμεύει αυτό το κουμπί και γεμάτος περιέργεια το πάτησε. Τότε ξαφνικα έγινε κάτι αναπάντεχο! Μεταφέρθηκε στο μέλλον, ακριβώς είκοσι χρόνια μετά. Παρατήρησε τον εαυτό του. Κατάλαβε ότι είχε γίνει ένας πετυχημένος φυσικός, είχε δική του σχολή φυσικών επιστημών και έβγαζε πολλά χρήματα. Όμως δεν ήταν ευτυχισμένος. Ήταν μόνος, χωρίς φίλους και περνούσε τον περισσότερο χρόνο του πάνω από βιβλία μελετώντας. Οι μαθητές του έλεγαν ότι ήταν παράξενος τύπος, λυπημένος, κατσούφης και ότι έκανε τυπικά την δουλειά του, χωρίς κέφι και ενθουσιασμό, ίσως γιατί δεν αγάπησε ποτέ αυτό το επάγγελμα. Εδώ το ταξίδι του Μάρκου στο μέλλον ξαφνικά τελείωσε και ο Μάρκος ξαναγύρισε στο παρόν.

Όταν συνήλθε, νόμιζε ότι είδε όνειρο και μάλιστα κακό. Τρομοκρατήθηκε. Σκεφτόνταν ότι δε θα αντέξει στη ζωή του να ασχοληθεί με κάτι που δεν του αρέσει και αποφάσισε να σκεφτεί για το μέλλον του ένα επάγγελμα που να τον ικανοποιεί πραγματικά. Σκεφτόταν διάφορα και το ραδιόφωνο πάντα εκεί του κρατούσε συντροφιά. Καθώς το κοίταγε του ήρθε μια καταπληκτική ιδέα. Αφού αφιέρωνε τόσες ώρες στο ραδιόφωνό του και το αγαπούσε, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτό που του αρέσει πραγματικά είναι να αποκτήσει έναν ραδιοφωνικό σταθμό. Αυτό είναι το επάγγελμα που τον ενδιαφέρει!

Ξαφνικά ένιωσε τόσο χαρούμενος στη σκέψη ότι θα συνδύαζε το επάγγελμα και την καριέρα του με τη μέγαλη του αγάπη. Άρχισε να ονειρεύεται από τώρα ένα σωρό πράγματα. Φαντάζεται τον εαυτό του ήδη, σε μερικά χρόνια, να έχει τον δικό του ραδιοφωνικό σταθμό και να είναι πετυχημένος ραδιοφωνικός παραγωγός, όμως αναρωτήθηκε πού θα έβρισκε τα χρήματα για κάτι τέτοιο. Ηταν ενθουσιασμένος αλλά και προβληματισμένος πώς να κάνει το όνειρο του πράξη.

Το επόμενο πρωί, καθώς πήγαινε σχολείο, ακούγοντας ταυτόχρονα μουσική, διακόπηκε το πρόγραμμα και ο εκφωνητής ανακοίνωσε διαγωνισμό γνώσεων με έπαθλο ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Αμέσως πήρε τηλέφωνο και δήλωσε συμμετοχή. Όταν τον ειδοποίησαν να πάει στο στούντιο, για να διαγωνιστεί, ο Μάρκος ένιωσε ανάμεικτα συναισθήματα. Ήταν μόνον ένας έφηβος με μεγάλα όνειρα! Ήταν αισιόδοξος αλλά και αγχωμένος. Σύντομα αντιλήφθηκε ότι οι ερωτήσεις που του έκαναν απαιτούσαν εξυπνάδα και γρήγορες απαντήσεις. Ήταν  παιχνίδι γνώσεων και ευτυχώς που ο Μάρκος ήταν από τους άριστους μαθητές και οι γνώσεις του ήταν πολλές.

Τελικά, κατάφερε και κέρδισε στον διαγωνισμό, έλαβε ένα σεβαστό χρηματικό ποσό και επέστρεψε σπίτι ενθουσιασμένος. Όταν είπε τα καλά νέα στους γονείς του, αυτοί συγκινήθηκαν από την επιμονή και την πρωτοβουλία του. Το χρηματικό ποσό που κέρδισε θα αποτελέσει μελλοντικά τη βάση, για να πραγματοποιήσει ο Μάρκος το όνειρό του.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.