6ο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου | Η κυρία Σοφία και η κυρία Ιωάννα: Οι δικές μας αφανείς ηρωίδες
33385
post-template-default,single,single-post,postid-33385,single-format-standard,ajax_updown,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,overlapping_content,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-9.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-42712
 

31 Μαρ Η κυρία Σοφία και η κυρία Ιωάννα: Οι δικές μας αφανείς ηρωίδες

Χωρίς στολή, χωρίς κάπα, χωρίς μάσκα, χωρίς κάποια υπερφυσική δύναμη, ζουν ανάμεσά μας χιλιάδες «αφανείς ήρωες», που παλεύουν σκληρά και καλούνται να αντιμετωπίζουν χιλιάδες εμπόδια. Αυτοί οι άνθρωποι, δεν είναι σαν τους ήρωες που βλέπουμε στην τηλεόραση ή τον κινηματογράφο. Είναι εργαζόμενοι άνθρωποι που αγωνίζονται για να βοηθήσουν  τις οικογένειές τους, δουλεύουν απ’ το πρωί ως το βράδυ για να μην τους διώξουν απ’ το σπίτι τους και για να μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους. Κι όλ’ αυτά χωρίς να τους δοθεί κάποιο μετάλλιο ή βραβείο ή  δόξα –όπως γίνεται συνήθως με τον κάθε «Superman»! Έτσι, με τη σειρά του, το σχολείο μας -8ο Γυμνάσιο Πειραιά-  έχει βρει τους δύο δικούς του «αφανείς ήρωες»- ή μάλλον τις δύο «αφανείς ηρωίδες» του, τις δικές του «Superwomen»!

Η κυρία Σοφία και η κυρία Ιωάννα, καθημερινά παλεύουν για να εξασφαλίσουν τις καλύτερες συνθήκες για την υγεία των μαθητών, βάζοντας σε κίνδυνο τη δική τους. Οι δύο αγαπημένες μας κυρίες, εργάζονται ως καθαρίστριες για τρία και δέκα χρόνια, αντίστοιχα. Οι ίδιες, δεν καλούνται ν’ αντιμετωπίσουν έναν κακό μάγο ή έναν δράκο που βγάζει φλόγες- αλλά την πολλαπλή χρήση κι επαφή με χημικά που, πολλές φορές, τους προκαλεί δύσπνοια, αλλεργίες ή δερματολογικά προβλήματα. Αρκετές φορές, κι οι δύο, έχουν σκεφτεί να παρατήσουν τη δουλειά τους. Σαν ασπίδα όμως, σ’ αυτήν την εχθρική σκέψη, δε χρησιμοποιούν μόνο το γεγονός ότι η χώρα μας διανύει μία δύσκολη περίοδο στον τομέα της οικονομίας, σκέφτονται και την καλή συνεργασία με τους μαθητές που φοιτούν κάθε χρόνο -σε οποιαδήποτε τάξη κι αν βρίσκονται –οργανώνοντας μία «συμμαχία». Έτσι αποκτούν ένα τεράστιο ενδιαφέρον για τη δουλειά τους που τους δίνει αγάπη, δύναμη και θέληση να μας φροντίζουν και να πηγαίνουν παραπέρα. Χαίρονται με τη χαρά μας, λυπούνται με τη λύπη μας και πονάνε με τον πόνο μας. Έχουν συμβεί διάφορα περιστατικά που έχει χρειαστεί ένας μαθητής να αντιμετωπίσει κάποια δυσκολία. Και πάλι! Ακόμα και τότε, δεν το βάζουν κάτω! Εκείνες με κάθε τρόπο προσπαθούν να βοηθήσουνε και να κάνουν τα παιδιά να αισθανθούν καλύτερα –έστω από ψυχολογικής άποψης. Πολλές φορές όμως, η «συμμαχία» δεν είναι εφικτή κι οι μαθητές δεν σεβόμαστε τον κόπο τους. Παρ’ όλ’ αυτά, εκείνες με τη μεγαλοψυχία τους, δικαιολογούν κάθε συμπεριφορά μας και μας εύχονται τύχη και πάνω απ’ όλα υγεία!

Έτσι, τελειώνει το αφιέρωμα στις δύο αγαπημένες μας «αφανείς ηρωίδες», που μέσα στην ψυχή μας θα είναι πάντα φωτεινές! Σ’ αυτό το σημείο, η ομάδα μας –Λογοτεχνική Συντροφιά και η Ομάδα Ραδιοφώνου- θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κυρία Ιωάννα και την κυρία Σοφία για την συνεργασία τους και για τη βοήθεια που μας προσφέρουν καθημερινά, πολεμώντας ό,τι είναι επικίνδυνο και απειλεί την υγεία μας.

 

Κείμενο: Αρμούτη Έλσα

Συνέντευξη από τις κυρίες Ιωάννα και Σοφία: Γκουζίνη Έλλη,  Ανθούλη Ξανθίππη

Απομαγνητοφώνηση: Δασκαλά Φλώρα

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.