Προετοιμαστείτε για το Φεστιβάλ- Μάθετε για το Radio Art!

25 Ιαν Προετοιμαστείτε για το Φεστιβάλ- Μάθετε για το Radio Art!

Στο πλαίσιο του 7ου Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου European School Radio, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο ως συνδιοργανωτής φορέας συμβάλλει στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών για την Ραδιοφωνική Τέχνη ή αλλιώς Radio Art!

Τα διαδικτυακά μαθήματα, συνδέουν τη θεωρία με την πράξη και θα βοηθήσουν τους συμμετέχοντες στο Φεστιβάλ, να ασχοληθούν με το αντικείμενο και να μπουν στη διαδικασία δημιουργίας παραγόμενων έργων Ραδιοφωνικής Τέχνης.  Τις δημιουργίες αυτές τα σχολεία θα μπορούν να παρουσιάσουν κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ και θα υπάρξουν ανάλογες κατευθύνσεις σύντομα με νεότερη ανακοίνωση.

Αρχικά, κάνετε εγγραφή και παρακολουθήστε τα ενδιαφέροντα μαθήματα, που σχεδίασαν και ανέπτυξαν οι συνεργάτες του Ιονίου Πανεπιστημίου και της Επιστημονικής Εταιρείας “European School Radio, Το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο” και τα οποία προσφέρονται δωρεάν στους εκπαιδευτικούς και βρίσκονται διαθέσιμα στο περιβάλλον ασύγχρονης εκπαίδευσης του ESR. 

ΜΑΘΗΜΑ 1ο: “Ραδιοφωνική Τέχνη – Θεωρία και Εφαρμογές”

Δημιουργός ο Σπύρος Γαλανόπουλος- Εκπαιδευτικός Μουσικής και Συνεργάτης του ΕΡ.Η.Μ.Ε.Ε.

ΜΑΘΗΜΑ 2ο: “Λογισμικά για τη δημιουργία μουσικών ραδιοφωνικών έργων”

Δημιουργός ο Γιάννης Σπυράκης-  Εκπαιδευτικός Μουσικής, Μουσικολόγος και Συνθέτης Ηλεκτρονικής Μουσικής

Σύντομα, θα προστεθεί το ΜΑΘΗΜΑ 3ο: “Μουσικά παραμύθια”, με την επιμέλεια της Ζωής Διονυσίου- Επίκουρος Καθηγήτρια Μουσικής Παιδαγωγικής στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών Ιονίου Πανεπιστημίου.

* Για επιπλέον πληροφορίες ή διευκρινίσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε απευθείας με τους δημιουργούς των μαθημάτων, μέσω της ιστοσελίδας του European School Radio.