4ο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου | Ταξιδιωτικές Πληροφορίες!
19451
page-template-default,page,page-id-19451,ajax_updown,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,overlapping_content,qode-theme-ver-9.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-62187
 

Ταξιδιωτικές Πληροφορίες!

Στη σελίδα αυτή θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με τη διαμονή, τη διατροφή και τις μετακινήσεις σας στο Ρέθυμνο τις ημέρες 16, 17 και 18 Μαρτίου, κατά τη διάρκεια του 4ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου.

Πώς θα φτάσετε στο Ρέθυμνο

Πως θα φτάσετε στο Ρέθυμνο.

 

Ακτοπλοϊκώς  στο Ρέθυμνο μπορείτε να φτάσετε μέσω Χανίων ή Ηρακλείου. Υπάρχουν καθημερινά ferry boats που συνδέουν τα Χανιά και το Ηράκλειο με το λιμάνι του Πειραιά.

Το λιμάνι του Ηρακλείου, που είναι και το μεγαλύτερο, συνδέεται με τη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, τη Σαντορίνη, τη Μήλο, την Πάρο, την Τήνο, τη Σκιάθο, τη Νάξο, τη Σύρο, τα Κύθηρα, τα Αντικύθηρα και το Γύθειο. Τα δρομολόγια αυτά δεν είναι καθημερινά, αλλά γίνονται 1-3 φορές την εβδομάδα.

Το Ρέθυμνο δεν έχει αεροδρόμιο και εξυπηρετείται από τα 2 Διεθνή Αεροδρόμια που υπάρχουν στην Κρήτη, στο Ηράκλειο και στα Χανιά. Η πτήση από την Αθήνα-Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»- προς Χανιά διαρκεί περίπου 35 λεπτά ενώ προς Ηράκλειο διαρκεί περίπου 45 λεπτά. Φτάνοντας αεροπορικώς στο Ηράκλειο ή στα Χανιά μπορείτε στη συνέχεια να μεταβείτε στο Ρέθυμνο με λεωφορεία του ΚΤΕΛ, που είναι πολύ συχνά (σχεδόν ανά μία ώρα).

[Δείτε τα δρομολόγια των λεωφορείων του ΚΤΕΛ Χανίων]

 

[Δείτε τα δρομολόγια των λεωφορείων του ΚΤΕΛ Ηρακλείου]

 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Όσες ραδιοφωνικές ομάδες, ανεξάρτητα από τον αριθμό των συμμετεχόντων μαθητών, δεν διαθέτουν πούλμαν για τη  μετακίνησή τους από και προς το λιμάνι/αεροδρόμιο μπορούν να επικοινωνούν με το διευθυντή του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Κρήτης, κ. Γιάννη Μαρκαντέ στο 28310 27230.

 

 

Καταλύματα

Καταλύματα

Το Ρέθυμνο είναι ένας κατ’ εξοχήν τουριστικός προορισμός και κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα που προσφέρονται στους επισκέπτες είναι εκατοντάδες. Ωστόσο κατά την περίοδο του χειμώνα τα ξενοδοχεία που είναι ανοικτά περιορίζονται σε ένα μικρό αριθμό.

Μερικά από αυτά που θα φιλοξενήσουν μαθητές κατά τη διάρκεια του τριήμερου του 4ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου, μπορείτε βρείτε στο παρακάτω έγγραφο.

[Δείτε την λίστα των προτεινόμενων Ξενοδοχείων]

Χώροι Εστίασης

Χώροι Εστίασης

Το γεύμα ή το δείπνο στα στενά δρομάκια της αναγεννησιακής παλιάς πόλης του Ρεθύμνου και όχι μόνο, περιλαμβάνει, πιάτα της κρητικής κουζίνας, μεζέδες από ντόπια προϊόντα αλλά και προτάσεις για γρήγορο φαγητό.

[Δείτε τον κατάλογο με τους προτεινόμενους χώρους Εστίασης]

Μετακινήσεις τις μέρες του Φεστιβάλ

Μετακινήσεις τις μέρες του Φεστιβάλ.

 

Οι μετακινήσεις των μαθητικών ομάδων και των συνοδών  τους,  γύρω από την πόλη του Ρεθύμνου στους χώρους διεξαγωγής του Φεστιβάλ, θα γίνουν με λεωφορεία του ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνου. Οι μετακινήσεις αυτές θα είναι χωρίς κόστος για τις μαθητικές ραδιοφωνικές ομάδες.

Πέμπτη 16 Μαρτίου

Αναχώρηση από το κέντρο της πόλης του Ρεθύμνου προς το κέντρο ‘Φάρος’ (περιοχή Ατσιπόλουλο) ώρα 18:30 και επιστροφή 23:30 για την εκδήλωση “Δείπνο Γνωριμίας των Σχολείων”.

Παρασκευή 17 Μαρτίου

Αναχώρηση από το κέντρο της πόλης του Ρεθύμνου προς το χώρο διεξαγωγής του Φεστιβάλ (ΤΕΙ Κρήτης – Π.Γ.Π.Κ. περιοχή Περιβόλια) ώρα 8:30, επιστροφή ώρα 15:00, για τη συμμετοχή των μαθητικών ομάδων στις κύριες δράσεις του Φεστιβάλ.

Το ‘Σπίτι του Πολιτισμού’ που θα γίνει η τελετή βράβευσης του διαγωνισμού ‘Κάν’ το Ν’ Ακουστεί 2017’, το απόγευμα της Παρασκευής 17 Μαρτίου, ώρα 18:00 – 20:30, βρίσκεται στο κέντρο της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου και οι μετακινήσεις όλων των συμμετεχόντων θα γίνουν με τα πόδια. Η απόσταση των καταλυμάτων των μαθητικών ομάδων βρίσκονται σε απόσταση 50 έως 150 μέτρων από το χώρο της εκδήλωσης.

Σάββατο 18 Μαρτίου

Αναχώρηση από το κέντρο της πόλης του Ρεθύμνου προς το χώρο διεξαγωγής του Φεστιβάλ (ΤΕΙ Κρήτης – Π.Γ.Π.Κ. περιοχή Περιβόλια) ώρα 8:30

Αναχώρηση από τον χώρο διεξαγωγής του Φεστιβάλ (ΤΕΙ Κρήτης – Π.Γ.Π.Κ. περιοχή Περιβόλια) ώρα 11:00 προς Ελεύθερνα και επιστροφή στο κέντρο της πόλης, ώρα 16:00.

 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Στο Πρόγραμμα της Προκήρυξης της εκπαιδευτικής επίσκεψης, η οποία θα αποσταλεί στις κατά τόπους περιφέρειες για έγκριση, οι εκπαιδευτικοί, συνοδοί των μαθητικών ομάδων,  ΠΡΕΠΕΙ να συμπεριλάβουν τις παραπάνω πληροφορίες (μεταφορικό μέσο, ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνου, καθώς και τις ώρες μετακίνησης των μαθητών), όπως απαιτείται από την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας.

 

Οι Ημέρες και οι Νύκτες στο Ρέθυμνο

Διαβάστε στο παρακάτω έγγραφο την περιγραφή όλων των δράσεων των ραδιοφωνικών ομάδων κατά τη διάρκεια του 4ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου στο Ρέθυμνο  16, 17 και 18 Μαρτίου 2017.

 [gview file=”https://fest.europeanschoolradio.eu/4fest/wp-content/uploads/2017/02/ΗμέρεςΝύχτεςΡεθύμνου.pdf”]