4ο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου | Η παλιά πόλη του Ρεθύμνου.
19357
location-template-default,single,single-location,postid-19357,ajax_updown,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,overlapping_content,qode-theme-ver-9.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-62187
 

Η παλιά πόλη του Ρεθύμνου.

29 Ιαν Η παλιά πόλη του Ρεθύμνου.

Φόρτωση χάρτη...

Διεύθυνση
Παλιά Πόλη
Ρέθυμνο
Ρεθύμνου

74100
GreeceΗ παλιά πόλη του Ρεθύμνου

fromabove

 

είναι  για τον επισκέπτη της Κρήτης, ένα μαγευτικό ταξίδι στο παρελθόν, στις εποχές των Ενετών και των Τούρκων κατακτητών του Νησιού.

Η πόλη με τα γραφικά στενάκια και τα πανέμορφα μνημεία διατηρεί στο σύνολο της τον πολεοδομικό ιστό, όπως αυτός διαμορφώθηκε κατά την διάρκεια της Ενετοκρατίας και της Τουρκοκρατίας. Κοντά στην παλιά πόλη με τα γραφικά σοκάκια με τους κήπους και τα αρώματα, ο επισκέπτης αξίζει να επισκεφτεί το μεγαλύτερο φρούριο στην Κρήτη, το μεγαλοπρεπές φρούριο της Fortezza.

Άλλα αξιοθέατα είναι το μικρό Ενετικό λιμάνι με το Φάρο του, η Ενετική Λότζια, η κρήνη Ριμόντι, η Κυρία των Αγγέλων, το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο, το Νερατζέ Τζαμί, ο Ναός του Αγίου Φραγκίσκου, στον οποίο σήμερα φιλοξενείται το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Τούρκικο Δημοτικό σχολείο, η Μεγάλη Πόρτα, το τζαμί του Καρά Μουσά Πασά, τα βενετσιάνικα αρχοντικά με τα εντυπωσιακά θυρώματα …. 


Προσεχείς Εκδηλώσεις

  • Δεν υπάρχουν εκδηλώσεις σε αυτή την τοποθεσία
  • No Comments

    Sorry, the comment form is closed at this time.