6ο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου | Πρωινό Παρασκευής (Των φρονίμων τα παιδιά…)
34944
post-template-default,single,single-post,postid-34944,single-format-standard,ajax_updown,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,overlapping_content,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-9.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-42712
 

08 Απρ Πρωινό Παρασκευής (Των φρονίμων τα παιδιά…)

Κάποιες οδηγίες για να πάνε όλα καλά …

Αγαπητοί συνάδελφοι, οι μέρες κοντοζυγώνουν κι εδώ στον Βόλο γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια να καλοδεχτούμε εσάς και τους μαθητές σας, ώστε  να περάσουμε ένα όμορφο, ραδιοφωνικό τριήμερο..

Για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες σας και να  μπορέσουμε να συντονίσουμε όλες τις δράσεις χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας.

Σας υπενθυμίζουμε ότι είναι απαραίτητο να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που έχει ήδη ανακοινωθεί για κάθε δράση. Παρακαλούμε οι ραδιοφωνικές ομάδες να βρίσκονται στον χώρο του κάθε εργαστηρίου έγκαιρα (ιδανικά 10 λεπτά νωρίτερα), καθώς οποιαδήποτε καθυστέρηση θα επηρεάσει τη ροή του όλου προγράμματος και θα δυσχεράνει την πρόθεση πολλών ομάδων να συμμετάσχουν σε περισσότερες από μία δραστηριότητες. Να έχετε υπόψη σας ότι δεν θα υπάρχει η δυνατότητα να διακόπτεται το εργαστήριο από τη στιγμή που θα έχει ξεκινήσει η υλοποίησή του, ώστε να εισέρχεται κάποια ομάδα που δεν θα έχει φτάσει έγκαιρα. Συμβουλευτείτε τους χάρτες και υπολογίστε τον χρόνο που απαιτείται για τις μετακινήσεις σας.

Σε κάθε δραστηριότητα αντιστοιχεί μία γραμματεία από έναν εθελοντή εκπαιδευτικό και δύο μαθητές. Πριν από την είσοδο των μαθητών/τριών στα εργαστήρια θα ελέγχεται ο αριθμός και τα ονόματα σύμφωνα με όσα έχουν δηλωθεί. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων δεν θα είναι δυνατή οποιαδήποτε αλλαγή, καθώς όπως γνωρίζετε δόθηκε σε όλους η δυνατότητα ελέγχου και τροποποιήσεων των αρχικών δηλώσεων.

Κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων ΔΕΝ επιτρέπεται η λήψη φωτογραφιών ή video. Όλο το οπτικοακουστικό υλικό θα είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ.

Παρακαλούμε επίσης να λάβετε υπόψη το συμπληρωματικό υλικό (wiki) που έχει αναρτηθεί. Συμπληρωματικά:

Για το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού:

Άνετα ρούχα, αθλητικά παπούτσια και να έχει προηγηθεί η μελέτη του θεωρητικού υλικού που έχει αναρτηθεί… (εκεί βρίσκονται τα SOS !!!!)

Για τον Πολιτιστικό περίπατο:

Άνετα ρούχα και παπούτσια. Οι συμμετέχοντες δεν θα πρέπει να απομακρύνονται από τους εκπαιδευτικούς/ξεναγούς και να μην προκαλούν καθυστερήσεις.

Για το Αρχαιολογικό Μουσείο :

Θυμίζουμε ότι το πρώτο μέρος της δράσης αφορά μία συνέντευξη που θα παραχωρήσουν στους «δημοσιογράφους- μαθητές» εργαζόμενοι στον χώρο του Μουσείου: Αρχαιολόγοι , Συντηρητές, Φύλακες κ.λ.π. Θα ήταν χρήσιμο οι μαθητές να έχουν προετοιμάσει ερωτήματα που θα ήθελαν να υποβάλουν, προκειμένου να πάρουν όσο το δυνατό περισσότερες πληροφορίες για το ρόλο των συγκεκριμένων εργαζομένων στη λειτουργία ενός Μουσείου.

Για το Ραδιοφωνικό Ρεπορτάζ στο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Η προετοιμασία είναι ανάλογη με αυτή του Αρχαιολογικού Μουσείου.

Σε περίπτωση βροχής

Οι δραστηριότητες που ενδέχεται να ακυρωθούν λόγω καιρικών συνθηκών είναι το Κυνήγι Θησαυρού και ο Περίπατος. Σε αυτή την περίπτωση οι μαθητές/τριες μπορούν να παρακολουθήσουν (προαιρετικά) το Θέατρο Σκιών ή την Ιστορική Εξέλιξη του Ραδιοφώνου. Για την παρουσίαση της Ιστορικής Εξέλιξης του Ραδιοφώνου εξασφαλίστηκε η αίθουσα του Θεάτρου στο κτίριο του Πολιτιστικού Οργανισμού, εκεί δηλαδή που θα βρίσκονται τα περίπτερα των ομάδων. Η αίθουσα έχει χωρητικότητα άνω των 350 ατόμων. Εκτάκτως λοιπόν λόγω πιθανής βροχής, επιστρατεύτηκε ένας ακόμη εθελοντής εκπαιδευτικός. Επιπρόσθετα στους χώρους του 7ου Γυμνασίου και σε συνεργασία με την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (παράρτημα Μαγνησίας) θα πραγματοποιηθούν τα εξής παράλληλα εργαστήρια:

  • Μίνι τουρνουά σκάκι (μπλιτς) σε συνεργασία με τη Σκακιστική Ένωση Βόλου και τους εκπαιδευτές κ.κ. Κορώνα Βασίλειο και Καρανικόλα Θεόδωρο
  • Εργαστήριο με θέμα: «Οι Αριθμοί του Μικρόκοσμου» σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών ( CERN ) – Έκθεση Νεοχωρίου Δ. Νοτίου Πηλίου και τον Φυσικό-Εμψυχωτή κ. Καπλάνη Ξενοφώντα
  • Μαθηματικά Παιχνίδια Ευφυίας σε συνεργασία με την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία-Παράρτημα Ν. Μαγνησίας

Ευχαριστούμε θερμά την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία – Παράρτημα Ν. Μαγνησίας και ιδιαίτερα την αξιόλογη Πρόεδρο, τη συνάδελφο Στέλλα Δημητρακοπούλου , η οποία με τους συνεργάτες της δέχτηκε με πολλή προθυμία  να πλαισιώσει τις δράσεις του 6ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου.

Εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε το αστικό ΚΤΕΛ για κάποιες από τις μετακινήσεις σας, τότε η Γραμμή Νο 2 περνά και από το 7ο Γυμνάσιο και από το 1ο ΕΚ (Πρώην Πολυκλαδικό). Συμβουλευτείτε τις πληροφορίες που υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ, στο μενού «Χρήσιμες πληροφορίες, Αστικό ΚΤΕΛ».

Ταξιδιωτικές Πληροφορίες!

Περιμένοντάς σας με χαρά και ανυπομονησία θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας την αγωνία μας να φανούμε αντάξιοι της επιλογής που κάνατε να επισκεφτείτε την πόλη μας συμμετέχοντας στο Μαθητικό αυτό  Φεστιβάλ. Ζητάμε λοιπόν τη συνεργασία σας προκειμένου όλα να κυλήσουν όλα όμορφα…

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.