6ο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου | Πειραιάς Κανάλι 1 90.4 FM
33391
post-template-default,single,single-post,postid-33391,single-format-standard,ajax_updown,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,overlapping_content,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-9.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-42712
 

31 Μαρ Πειραιάς Κανάλι 1 90.4 FM

Ο  ραδιοφωνικός φορέας της περιοχής μας είναι το Κανάλι 1!

Πρόκειται για δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό που άρχισε να εκπέμπει στις 13/5/1987 από το λόφο του Προφήτη Ηλία στον Πειραιά. Σήμερα εκπέμπει από τον Υμηττό και την Αίγινα και ακούγεται στην Αττική και στα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Στα 32 χρόνια της λειτουργίας του άλλαξαν πολλά, όπως η συχνότητα που μεταδίδεται για παράδειγμα, αρχικά από τα 90.6 MHz και σήμερα πια από τα 90.4 MHz.Εκείνο όμως που δεν άλλαξε και παρέμεινε σταθερό στο πέρασμα των χρόνων είναι η αγάπη και η προτίμηση των πειραιωτών για το κανάλι 1, τον δικό τους σταθμό!

Τα γραφεία και τα στούντιο απ’ όπου εκπέμπει βρίσκονται στο κέντρο του Πειραιά (Ευριπίδου 79) και στην καρδιά του κάθε πειραιώτη βρίσκεται αντίστοιχα το ηχητικό σήμα του σταθμού που δεν είναι άλλο από τα Παιδιά του Πειραιά, του Μάνου Χατζιδάκι από την ταινία Ποτέ την Κυριακή που συνδέθηκε όσο καμιά άλλη με το μεγάλο λιμάνι! Την άδεια για τη χρήση της πασίγνωστης μελωδίας την έδωσε ο ίδιος ο συνθέτης.

Το πρόγραμμα του σταθμού περιλαμβάνει ενημερωτικές εκπομπές, εκπομπές πολιτισμού και ψυχαγωγίας, εκπομπές για τον απόδημο ελληνισμό, καθώς και εξειδικευμένες αθλητικές εκπομπές. Επίσης οι ακροατές ενημερώνονται με δελτία ειδήσεων, το ωριαίο μαγκαζίνο και από τις εκπομπές με έμφαση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Από  τα στούντιο του καναλιού 1 έχουν περάσει όλες οι σημαντικές προσωπικότητες του τόπου, καλλιτέχνες, επιστήμονες, πολιτικοί αλλά και λιγότερο διάσημοι άνθρωποι που έχουν κάτι να μοιραστούν από τα φιλόξενα  μικρόφωνά  του.

Ξεχωριστή θέση στη λειτουργία του σταθμού έχουν οι μαθητές της πόλης. Πολλές φορές ομάδες μαθητών φιλοξενούνται στις εκπομπές του ή πραγματοποιούν τις δικές τους εκπομπές και ηχογραφήσεις με την πολύτιμη συνδρομή και πρόθυμη βοήθεια των εργαζομένων του σταθμού.

Ένα είναι το βέβαιο….ο σταθμός μας τα σπάει!!!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.