4ο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου | Επιστολή προς Ράδιο-Κυνηγούς
20023
post-template-default,single,single-post,postid-20023,single-format-standard,ajax_updown,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,overlapping_content,qode-theme-ver-9.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-62187
 

Επιστολή προς Ράδιο-Κυνηγούς

20 Φεβ Επιστολή προς Ράδιο-Κυνηγούς

LogoRadioHunt2017
Ρέθυμνο, 20 Φεβρουαρίου 2017.
Αγαπητοί Ράδιο-Κυνηγοί,
Το Ράδιο-Κυνήγι 2017 είναι ένα ραδιοφωνικό παιχνίδι που γίνεται για πρώτη φορά στα πλαίσια του 4ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου και μεταδίδεται μέσα από την πλατφόρμα του European School Radio. H συναρπαστική ιστορία της Ελληνικής Ραδιοφωνίας είναι το θέμα του κυνηγιού που βρίσκεται σε εξέλιξη στο ESR και αυτή την εβδομάδα (20 έως 26 Φεβρουαρίου) λύνουμε τον 4ο γρίφο (1ος γρίφος θεωρείται το συνθηματικό)!
Όσες ραδιοφωνικές ομάδες δεν έχετε μπει ακόμη στο ‘χορό’ των γρίφων του Ράδιο-Κυνηγιού, μπορείτε να το κάνετε και τώρα! Στο player του ESR ανάμεσα στις μαθητικές παραγωγές ‘παίζουν’ ακόμη τα γράμματα του συνθηματικού… Δεν έχετε παρά να τα μαζέψετε, να βρείτε το συνθηματικό και να το γράψετε στο κατάλληλο πεδίο για να ΞΕ-κλειδώσετε τη Σελίδα του Ράδιο-Κυνηγού!
ΠΡΟΣΟΧΗ! Το όνομα (επίθετο) του συνθηματικού μπορεί να σας ζητηθεί περισσότερες από μία φορά από το σύστημα, αν συνδεθείτε με άλλο φυλλομετρητή ή από άλλο υπολογιστή, απλώς το …ξανά-συμπληρώνετε!
Στη Σελίδα του Ράδιο-Κυνηγού θα βρείτε τη Φόρμα Απάντησης του γρίφου της αντίστοιχης εβδομάδας για να γράψετε την απάντησή σας και να τη στείλετε!  Ο τετραψήφιος κωδικός του σχολείου σας είναι κάθε φορά ο ίδιος (αυτός που σας έχει αποσταλεί από το σύστημα με την εγγραφή σας στο 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου. Όσοι από εσάς συμπληρώσατε την αίτηση Συμμετοχής, από λάθος,  περισσότερες από μία φορές και έχετε πάρει πολλούς κωδικούς προτείνουμε να κρατήσετε τον πρώτο για τις απαντήσεις σας στους γρίφους.) Για την εβδομάδα από 20 έως 26 Φεβρουαρίου η τρέχουσα Φόρμα Απάντησης είναι αυτή του 4ου γρίφου!
Οι Φόρμες Απάντησης των δύο προηγούμενων γρίφων αποσύρθηκαν! Χάσατε την ευκαιρία -και μερικούς κύκλους- να απαντήσετε σ’ αυτούς τους γρίφους όμως μπορείτε να ΞΕ-κλειδώσετε τη Σελίδα του Ράδιο-Κυνηγού και να απαντήσετε στους επόμενους! Το γεγονός ότι δεν προλάβατε να συμπληρώσετε όλους τους κύκλους σας δεν σας στερεί το δικαίωμα να ψάξετε και γιατί όχι, να βρείτε το Ράδιο-Θησαυρό! Κι αν χάθηκε μια μάχη δεν χάθηκε ο …πόλεμος! Αναζητήστε τις ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ των προηγούμενων γρίφων στον ιστότοπο του 4ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου για να καταλάβετε  …’πως παίζεται το παιχνίδι’!
Τα κυνήγια θησαυρού, τουλάχιστον όπως τα παίζουμε εδώ στο Ρέθυμνο, δεν είναι απλά παιχνίδια γνώσεων και ταχύτητας είναι ταυτόχρονα παιχνίδια φαντασίας και ευρηματικότητας. Κι αυτά είναι τα εφόδια που πρέπει να έχει ένας καλός και διαβασμένος (μη ξεχνάτε το Υλικό Μελέτης), Ράδιο-Κυνηγός στη φαρέτρα του!
Για την εβδομάδα που ξεκινά σήμερα, Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, έχουμε εκτός από τον 4ο γρίφο και ένα Γρίφο-Bonus! Θα τον ακούσετε στο player του ESR και είναι ο γρίφος που μαζί με τα γράμματα του συνθηματικού θα ‘παίζουν’ μέχρι τη λήξη του Ράδιο-Κυνηγιού 2017. Ο Γρίφος-Bonus δεν έχει Φόρμα Απάντησης και αφορά περισσότερο τους εκπαιδευτικούς-συντονιστές των ομάδων οι οποίοι θα πρέπει να γραφτούν στην Ομάδα ‘Ράδιο Θησαυρός 2017’ στην Κοινότητα  του ESR και να στείλουν το ‘Ενθύμιον Φιλίας’  που ζητάμε οι διοργανωτές! Πληροφορίες για την εγγραφή σας στην Κοινότητα θα βρείτε στον ΟΔΗΓΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στο WIKI  της Κοινότητας.
Τώρα όλα αυτά μπορεί να σας φαίνονται στριφνά και δύσκολα και λίγο υπερβολικά…. Πριν αρχίσετε τη γκρίνια, εμείς θα σας θυμίσουμε ότι δεν είναι παρά μόνο ένα παιχνίδι στο οποίο συμμετέχετε εθελοντικά και θα σας παραπέμψουμε να διαβάσετε για άλλη μια φορά ΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να κάνει ένας Ράδιο-Κυνηγός! 
Τέλος, για την ιστορία, να σας πούμε ότι το Ράδιο-Κυνήγι 2017 αφορά τις μαθήτριες και τους μαθητές των ραδιοφωνικών ομάδων (όλων των ηλικιών) και ο κύριος στόχος του είναι να γνωρίσουν την ιστορία της ελληνικής ραδιοφωνίας μέσα από ένα παιχνίδι γνώσεων που όμως καλλιεργεί και άλλες δεξιότητες ενώ φιλοδοξεί να προσφέρει διασκέδαση και ευχαρίστηση. Οι ασάφειες στις ερωτήσεις των γρίφων είναι σκόπιμες, ακριβώς για να απελευθερώνουν τη φαντασία των μαθητών. Σαφείς ερωτήσεις, πρέπει να χρησιμοποιούνται στα σχολικά διαγωνίσματα, ένα παιχνίδι όμως, όπως το κυνήγι του θησαυρού οφείλει να έχει ασάφειες για να ενεργοποιήσει τους κυνηγούς ώστε να ασχοληθούν περισσότερο με τον κάθε γρίφο. Κάθε φορά επομένως που οι μαθητικές ομάδες καταπιάνονται με τη λύση του γρίφου θα πρέπει να αναρωτιούνται… ‘τι θέλει να πει …ο διοργανωτής;’
Ύστερα είναι κι αυτή η ‘ζάλη’ με τους κύκλους! Ε… τι να σας πούμε γι’ αυτό. Όσες ραδιοφωνικές ομάδες καταλάβουν τι ζητά ο γρίφος και δώσουν πλήρη απάντηση κλείνουν όλους τους κύκλους, αλλιώς κλείνουν τους μισούς …τιμής ένεκεν, έτσι γιατί προσπάθησαν! Τί  κερδίζουν οι ραδιοφωνικές ομάδες που έδωσαν πλήρη και σωστή απάντηση πρώτες, στον κάθε γρίφο; Αυτές δικαίως κερδίζουν όλη τη …ΔΟΞΑ!
Οι απαντήσεις των γρίφων βρίσκονται στο Υλικό Μελέτης, ενώ οι μηχανές αναζήτησης του διαδικτύου είναι αναμφισβήτητα …οι καλύτερες φίλες των Ράδιο-Κυνηγών! Χωρίς να αποκλείονται οι μεγαλύτεροι της ομάδας, εκπαιδευτικοί, γονείς και φίλοι που μπορούν να βοηθούν τα παιδιά με τις δικές τους προσωπικές μνήμες από την ιστορία του ραδιοφώνου στην Ελλάδα!
Σας ευχόμαστε, καλή συνέχεια στο ραδιοφωνικό σας ταξίδι!
Η ραδιοφωνική ομάδα που σας ταλαιπωρεί…
Ο Ραδιοφωνικός Όμιλος
του Πειραματικού Γυμνασίου Π. Κ.
LogoΠΓΠΚSchoolRadio
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.