4ο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου | Το ‘Σπίτι του Πολιτισμού’
18677
location-template-default,single,single-location,postid-18677,ajax_updown,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,overlapping_content,qode-theme-ver-9.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-62187
 

Το ‘Σπίτι του Πολιτισμού’

19 Δεκ Το ‘Σπίτι του Πολιτισμού’

Φόρτωση χάρτη...

Διεύθυνση
Πλατεία Μικρασιατών
Ρέθυμνο
Ρεθύμνου
Παλιά Πόλη
74100
Greece


Το ‘Σπίτι του Πολιτισμού’

βρίσκεται στο κέντρο  της  παλιάς πόλης του Ρεθύμνου, δυτικά του Τεμένους Νεραντζέ. Η κεντρική του είσοδος (βόρεια είσοδος) βρίσκεται στην οδό Βερνάδου 12, ενώ η νότια είσοδος βρίσκεται στην Πλατεία Μικρασιατών. Ανήκει στα συνοδευτικά κτισμάτων της μονής των Αυγουστινιανών μοναχών της Santa Maria που επί τουρκοκρατίας και μέχρι το πρώτο τέταρτο του προηγούμενο αιώνα συμπληρώθηκαν και μετατράπηκαν σε κατοικίες.

Πρόσφατα, το συγκρότημα ανακατασκευάστηκε για να λειτουργεί με πολιτιστικού χαρακτήρα χρήσεις («Σπίτι του Πολιτισμού») με μεγάλη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων που συμπληρώνεται από αίθουσες μόνιμων ή περιοδικών εκθέσεων και διαθέτοντας σκηνή, καμαρίνια και άλλους βοηθητικούς χώρους. Χρησιμοποιείται για θεατρικές και άλλες παραστάσεις, προβολές, διαλέξεις, συνέδρια και άλλες εκδηλώσεις.

Πρόκειται για διώροφο κτίσμα του οποίου η είσοδος είναι στο ύψος του πεζοδρομίου και είναι προσπελάσιμη από αναπηρικό αμαξίδιο. Στο ισόγειο υπάρχει η αίθουσα εκδηλώσεων (200 θέσεων), η οποία είναι προσπελάσιμη μέσω πέτρινης ράμπας.  Η σκηνή (μήκους 6.5 μ. και πλάτους 5.3 μ, είναι υπερυψωμένη κατά 1μ. (4 σκαλιά). Ο εξώστης που διαθέτει η αίθουσα  είναι προσβάσιμος μόνο από σκάλες.

Στον όροφο, συχνά φιλοξενούνται εκθέσεις τέχνης.  Στο κτίριο υπάρχει πλήρως προσβάσιμος ανελκυστήρας, ο οποίος είναι κατάλληλος για άτομα με προβλήματα όρασης καθώς και προσπελάσιμός και προσβάσιμος και σε άτομα με αναπηρικό αμαξίδιο.

 


 

spitipolitismou1

‘Σπίτι του Πολιτισμού’  (βόρεια είσοδος)

                                                                                         ‘Σπίτι του Πολιτισμού’ (νότια είσοδος) – Πλατεία Μικρασιατών 

spitipolitismou4spitipolitismou3

‘Σπίτι του Πολιτισμού’ – Αίθουσα εκδηλώσεων (ισόγειο)

spitipolitismou7spitipolitismou8

‘Σπίτι του Πολιτισμού’ (όροφος) 

spitipolitismou5spitipolitismou6

    ‘Σπίτι του Πολιτισμού’ (φουαγιέ) 

 

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  • Δεν υπάρχουν εκδηλώσεις σε αυτή την τοποθεσία
  • No Comments

    Sorry, the comment form is closed at this time.