Τι να δείτε στην Κύπρο

05 Φεβ Τι να δείτε στην Κύπρο

Η συμμετοχή σας στο «8ο  Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου European School Radio 2024» είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να γνωρίσετε από κοντά την Κύπρο και τον πολιτισμό της. Για να οργανώσετε καλύτερα την επίσκεψή σας στην Κύπρο, μπορείτε να συμβουλευτείτε την ιστοσελίδα του Υφυπουργείου Τουρισμού και να επιλέξετε τα μέρη που θέλετε να επισκεφτείτε.

Η Κύπρος είναι ένα μικρό νησί με μεγάλη ιστορία και πλούσιο πολιτισμό 11.000 χρόνων, καθιστώντας την έναν από τους αρχαιότερους πολιτισμούς της Μεσογείου – όπως αποδεικνύεται από τα πολλά συναρπαστικά πολιτιστικά αξιοθέατα, μουσεία και μνημεία.

Η κοσμοπολίτικη και πλούσια σε ιστορία Λευκωσία προσφέρει πολλές επιλογές στον επισκέπτη της. Σε κοντινή απόσταση από την πρωτεύουσα του νησιού βρίσκονται γραφικά ορεινά χωριά και παραθαλάσσιες περιοχές τις οποίες αξίζει να γνωρίσετε.

Όμορφη και μικρή, εύκολα προσβάσιμη και πραγματικά αυθεντική, η Λάρνακα είναι η αρχαιότερη ψυχή του νησιού, η μακροβιότερη περιοχή της Κύπρου που κατοικείται χωρίς διακοπή, με μια ιστορία που χρονολογείται για περισσότερα από 4.000 χρόνια.

Η Λεμεσός, που υπήρξε η κατεξοχήν πόλη των εορταστικών εκδηλώσεων από τους αρχαίους χρόνους, συνεχίζει μέχρι και σήμερα να κατέχει τον τίτλο του εορταστικού κέντρου του νησιού. Σφύζει από ζωή, αλλά ταυτόχρονα προσφέρει όλα τα στοιχεία γι΄ ένα χαλαρωτικό διάλειμμα στην παραλία ή μια χαλαρή εκδρομή για ιστορικές ανακαλύψεις.

Θρύλοι για την αγάπη, υπέροχα ψηφιδωτά, αρχαιολογικοί χώροι που προκαλούν δέος, σαγηνευτικές ακτές και πολλά άλλα στοιχεία συνθέτουν την πόλη της Πάφου, κάνοντας την εξαιρετικά συναρπαστική και έτοιμη για να την εξερευνήσετε.

Η Κύπρος προσφέρει πάρα πολλές ευκαιρίες για να βιώσετε νέες, ενδιαφέρουσες και συναρπαστικές δραστηριότητες, εκδηλώσεις και έθιμα. Ανακαλύψτε την!