Εκπαιδευτικές Εφαρμογές Εικονικής Πραγματικότητας (9:40 – 10:10)

26 Απρ Εκπαιδευτικές Εφαρμογές Εικονικής Πραγματικότητας (9:40 – 10:10)

Εκπαιδευτικές Εφαρμογές Εικονικής Πραγματικότητας (9:40 - 10:10)

Πότε

26/04/2024    
09:40 - 10:10

Κρατήσεις

Οι κρατήσεις είναι κλειστές

Τύπος Εκδήλωσης

 Οι αναδυόμενες και καινοτόμες τεχνολογίες Εικονικής Πραγματικότητας, μέσω των ιδιαίτερών τους χαρακτηριστικών και δυνατοτήτων, συνεισφέρουν στην ανάπτυξη των οριζόντιων  κομβικών δεξιοτήτων των μαθητών/τριών του 21ου αιώνα, όπως είναι οι δεξιότητες αυτόνομης μάθησης, πληροφοριακού-ψηφιακού
γραμματισμού, κριτικής σκέψης, συνεργασίας, επικοινωνίας, δημιουργικότητας και καινοτομίας. Οι εν λόγω τεχνολογίες αξιοποιούνται σε πολλαπλές δράσεις του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου συμπεριλαμβανομένου και του Ψηφιακά Υποστηριζόμενου Περιβάλλοντος Μάθησης (ΨΥΠΜ) (https://digilearn.pi.ac.cy).
Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου European School Radio 2024, στο Γυμνάσιο Αγλαντζιάς, οι επισκέπτες/τριες θα έχουν τη ευκαιρία να βιώσουν, με ένα εμβυθιστικό (immersive) τρόπο, μοναδικές εμπειρίες εικονικής πραγματικότητας χρησιμοποιώντας τελευταίας τεχνολογίας αυτόνομα συστήματα, που επιτρέπουν τη διάδραση των χρηστών αξιοποιώντας την όραση, την ακοή αλλά και την κίνηση του σώματός τους σε τρισδιάστατους εικονικούς κόσμους και ψηφιακά περιβάλλοντα. Μέσα από εκπαιδευτικές εφαρμογές – περιβάλλοντα εικονικής πραγματικότητας, οι επισκέπτες/τριες θα έχουν τη δυνατότητα να πλοηγηθούν και να εξερευνήσουν χώρους που δεν θα μπορούσαν να βιώσουν αλλιώς (π.χ. εντός του ανθρώπινου σώματος ή στο ηλιακό σύστημα κ.ά.) και να ενισχύσουν τις εμπειρίες τους μετατρέποντάς τις σε «εμπείριες πρώτου προσώπου».
Σημείωση: Η κάθε ομάδα θα αποτελείται από 16 άτομα (2 ανά Quest VR) και θα
πρέπει να είναι έτοιμη για είσοδο στο εργαστήριο 5 λεπτά πριν από την έναρξή του.

 

Διάρκεια εργαστηρίου: 9:40 – 10:10 

Χωρητικότητα εργαστηρίου: 16 μαθητές/τριες

Υπεύθυνος εργαστηρίου: Χρίστος Ρουσιάς, Καθηγητής Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου

Απευθύνεται: Δευτεροβάθμια/Μέση Εκπαίδευση

 

Κρατήσεις

Η εκδήλωση αυτή έχει πληρότητα κρατήσεων.